موارد مصرف
اين تركيب دارويي به عنوان داروي كمكي در كنترل حالات خيزدار (مانند نارسايي احتقاني قلبي، سيروز كبدي، سندرم نفروتيك، خيز ناشي از كورتيكوستروئيدها و خيز با علت نامشخص)، در درمان زيادي فشار خون (به ويژه در مواردي كه نياز به يك مدر نگهدارنده پتاسيم باشد) و همچنين در درمان كمي پتاسيم خون ناشي از مصرف داروهاي مدر در افرادمبتلا به زيادي فشار خون (در صورتي كه ساير تدابير مفيد يا كافي نباشند) مصرف ميشود.
فارماكينتيك
تريامترن به سرعت ولي ناقص از مجراي گوارش جذب ميشود (70-30 درصد). پيوند تريامترن به پروتئين متوسط است و متابوليسم آن كبدي است. نيمه عمر تريامترن در افراد با كليه سالم، 120-90 دقيقه و در عيب كار كليه 10 ساعت ميباشد. زمان لازم براي شروع اثر دارو به عنوان مدر 4-2 ساعت و زمان لازم براي رسيدن به اوج غلظت تريامترن، 4-2 ساعت است. زمان لازم براي رسيدن به اوج اثر با مصرف مقادير متعدد يك يا چند روز است. طول اثر تريامترن 9-7 ساعت ميباشد. تريامترن به طور عمده از طريق صفرا دفع ميشود.
مكانيسم
مكانيسم :
موارد منع مصرف
اين دارو در بيماران مبتلا به افزايش پتاسيم خون نبايد مصرف شود.
هشدار
1- در موارد زير، اين دارو بايد با احتياط فراوان مصرف شود: بي ادراري، يا عيب كار كليه، افراد مبتلا به ديابت و بيماري كليوي و نوزادان مبتلا به يرقان.
2- بيماراني كه شديداً بدحال هستند يا حجم ادرار آنها كم است، بيشتر در معرض خطر زيادي پتاسيم خون هستند.
3- اندازهگيري فشار خون در طول درمان با اين دارو در فواصل منظم ضروري است.
عوارض
اختلالات، خشكي دهان، بثورات جلدي، كاهش مختصر در فشار خون، افزايش پتاسيم خون و حساسيت به نور با مصرف تريامترن گزارش شده است.
نكات
1- مصرف اين دارو حتي در صورت احساس بهبودي بايد ادامه يابد.
2- اين دارو زيادي فشار خون را درمان نميكند، بلكه آن را كنترل مينمايد. از اين رو مصرف آن ممكن است تا آخر عمر ضروري باشد.
3- احتمال بروز كمي يا زيادي پتاسيم خون وجود دارد. بنابراين ممكن است پيگيري ميزان پتاسيم در رژيم غذايي لازم باشد.
4- از مصرف ساير داروها، به خصوص داروهاي مقلد سمپاتيك كه نيز به نسخه ندارند، بايد خودداري شود.
5- در صورت فراموش شدن يك نوبت مصرف دارو، به محض به ياد آوردن، آن نوبت بايد مصرف شود، مگر اين كه زمان مصرف نوبت بعدي فرارسيده باشد. در اين صورت، مقدار مصرف بعدي نبايد دو برابر شود.
ميزان مصرف
به عنوان مدر و پايينآورنده فشار خون در بزرگسالان، 2-1 قرص در روز تجويز ميشود. مقدار نگهدارنده براي بعضي از بيماران يك قرص در روز يا يك روز در ميان ميباشد.
تداخل
مصرف همزمان اين دارو با داروهاي مهاركننده آنزيم مبدل آنژيوتانسين ممكن است منجر به افزايش پتاسيم خون شود و اثر كاهنده فشار خون افزايش يابد. مصرف همزمان اين دارو با ليتيم به علت كاهش كليرانس كليوي ليتيم، ممكن است سبب بروز مسموميت با ليتيم شود. خطر بالا رفتن پتاسيم خون با مصرف همزمان اين دارو با مكملهاي حاوي پتاسيم و سيكلوسپورين افزايش مييابد. اثرات ضد انعقادي هپارين در صورت مصرف همزمان با اين دارو ممكن است كاهش يابد. مصرف همزمان كلستيرامين با اين دارو ممكن است سبب مهار جذب هيدروكلروتيازيد گردد. مصرف همزمان هيدروكلروتيازيد با گليوكوزيدهاي ديژيتال ممكن است خطر بروز مسموميت با ديژيتال را افزايش دهد.
:: موضوعات مرتبط:
داروهای قلبی عروقی ,
,
:: برچسبها:
تريامترن -اچ ,
دارو وبیماری ,
دارو ,
بیماری ,
مشخصات داروها ,
داروهای قلبی ,
داروهای قلبی عروقی ,
قلب ,
عروق ,
عوارض ,
موارد مصرف ,
فارماکینتیک ,
نکات ,
موارد منع مصرف ,
تداخل ,
میزان مصرف ,
مکانیسم ,
:: بازدید از این مطلب : 104
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1